Riston blogi

Riston blogi

Ihmisryöstö ja ihmiskauppa ovat rikoksia!!!

Ihmisryöstössä ihminen kaapataan ja hänen vapaus riistetään vastoin hänen tahtoaan. Ihmiskauppa on orjuuden moderni muoto, jossa rikolliset saavat taloudellista hyötyä ja uhri joutuu kärsimään epäinhimillisissä olosuhteissa.

Rikostoimittajamme raportti

Lokakuu 2010Posted by Risto Hentunen Wed, October 20, 2010 21:51:42
Nimettömänä pysyttelevä rikostoimittajamme on tunnetun etsivätoimiston kanssa saanut tutkimuksensa käyntiin ja laatineet siitä seuraavan raportin, tässä ote heidän lähettämästä raportista:


"Toiminnalla on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä, teolla on aiheutettu huomattavaa vahinkoa ja teko on kohdistunut poikkeuksellisen suureen ihmisjoukkoon. Teko on tehty erityisen suunnitelmallisesti ja toiminnassa on käytetty myös ulkomaille rekisteröityjä yhtiöitä sekä internet-sivustoja.


Toimintatapoja, sääntöjä ja nimeä* on muutettu useita kertoja. Säännöt ovat olleet tulkinnanvaraiset ja epäselvät. Jäsenille on nettisivuilla ja henkilökohtaisissa tapaamisissa annettu harhaanjohtavaa tietoa sijoitusten tuloksellisuudesta ja niiden todellisesta luonteesta.


Asiakkaan on tullut hankkia erilaisia osakkeita, optioita tai muita sijoituksia saadakseen osan ns. "tuotosta". Todellisuudessa kuitenkin suuri osa asiakkaiden varoista on sijoitettu erilaisiin pyramidipeleihin, mm. Mermaid-sijoitukset. Asiakkaan on annettu ymmärtää, että sijoitustoimintaa hoitavat sijoitusalan ammattilaiset ja on annettu ymmärtää että suuret tuotot ovat realistisia.


Huomattava osa asiakkaista on kuitenkin hävinnyt rahansa, joko osittain tai kokonaan ja kymmenet tuhannet ovat hävinneet jopa enemmän kuin ovat sijoittaneet, kun esimerkiksi sijoitusten vakuutena oleva omaisuuskin on mennyt. Osa sisäpiiriläisistä on taas nostanut huomattavia summia omaan käyttöönsä.


On syytä epäillä, että yhtiö on syyllistynyt törkeään petokseen sekä rahankeräysrikokseen. Tekijät ovat salanneet, että tuottomahdollisuus on ainakin osaksi, pyramidipelille luontaisesti, perustunut uusien jäsenten maksamiin sijoituksiin."


Tämä oli väliraportti SYP, Merita, Nordea esitutkinnasta.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by utzxre Wed, December 01, 2010 16:35:27

http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2010/numero-9/virkavaltaa-mielivaltaa

otteita artikkelista:

Rikosilmoituksia ei edes lueta

Kun poliisia epäillään rikoksesta, tutkinnanjohtajaksi tulee syyttäjä, jonka nimeää valtakunnansyyttäjänvirasto. Maaliskuussa 2010 valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivisto kehui eräässä toimittajien tilaisuudessa poliisirikosten tutkinnan hyvää tasoa virastossaan:

”Poliisista tehdyt rikosilmoitukset tarkastaa ensimmäiseksi tutkinnanjohtajana kihlakunnansyyttäjä Heli Haapalehto. Hänet on nimetty varta vasten tähän tehtävään tämän vuoden alusta. Haapalehto seuloo heti päältä pois ilmeisen aiheettomat ilmoitukset”, Koivisto selosti. Hän pilkkasi poliiseista rikosilmoituksia jättäneitä:

”Käykää katsomassa Haapalehdon päättyneiden juttujen luetteloa. Siitä selviää, mitä on käsitelty ja miten suuri osa on aivan aiheettomia. Monista näkee heti, että kirjoittajalta ovat jääneet aamulla lääkkeet ottamatta.”


Media vaikenee

Poliisien ja syyttäjien virkarikokset eivät olisi niin yleisiä, ellei media vaikenisi niistä niin visusti. On helppo nähdä, että aihe on medialle tabu, mutta paljon vaikeampi on sanoa miksi. Muutamia mahdollisia syitä:

1. Rikosuutisten painoarvo on nykyään suuri, erityisesti iltapäivälehdissä, eikä tietolähteitä kannata suututtaa. Poliisilta ja syyttäjiltä saa keskeneräisistä jutuista ylimääräistä tietoa, kun välit ovat hyvät. Välit pysyvät hyvinä, kun vaikenee poliisien rikoksista.

2. Myytti nuhteettomasta poliisista on pitkälle median luomus. Sen romuttaminen merkitsee sen tunnustamista, että lukijoita on aiemmin petetty.

3. Lukijoiden ja katselijoiden pelätään suuttuvan, jos myytti romutetaan.

4. Toimittajien ammattitaito ei riitä. Moniko toimittaja on lukenut edes poliisi- ja esitutkintalain?

5. Poliisin virkarikosten osoittaminen edellyttää tiedon lisäksi myös paljon aikaa, vaivaa – siis rahaa, eivätkä mediayhtiöt halua sellaiseen satsata.

6. Eivät varsinkaan, jos työ iskee omaan nilkkaan – palaa kohtaan yksi.

Posted by cxfds Mon, November 15, 2010 01:28:40

http://janikuusela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/51662-kun-pieni-eliittijoukko-suomen-osti

http://janikuusela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/51891-kenen-kuorossa-laulat

Posted by surffaaja Tue, October 26, 2010 14:16:04

Rikostoimittajalta unohtui yksi nimi välistä eli MeritaNordbanken. ;)