Riston blogi

Riston blogi

Ihmisryöstö ja ihmiskauppa ovat rikoksia!!!

Ihmisryöstössä ihminen kaapataan ja hänen vapaus riistetään vastoin hänen tahtoaan. Ihmiskauppa on orjuuden moderni muoto, jossa rikolliset saavat taloudellista hyötyä ja uhri joutuu kärsimään epäinhimillisissä olosuhteissa.

Poliisi on selvittänyt oman toimintansa perusteet

Vuosi 2011Posted by Risto Hentunen Fri, September 30, 2011 18:08:43


Kirjoituksessani "Apua, soitin poliisille :-/" ehdotin että suomen paskalakit ottaisivat käyttöön heidän toimintaa kuvaavan sloganin. He eivät päätyneet ehdottamaani "Pysäytämme, vangitsemme ja eristämme" vaan ottivat käyttöön pari vielä rajumpaa slogania, joista ensimmäinen on samalla julkinen tunnustus, jossa he tunnustavat sen mihin heidän toimintansa perustuu. Ohessa on valokuva poliisiauton takaikkunasta, kyse ei ole mistään photoshoppauksesta tai muusta kuvankäsittelystä vaan heillä on todellakin kampanja, jolla tekevät toimintaansa tunnetuksi.


Kun USA:ssa poliisiautossa on teksti, "suojelua ja palvelua", niin todellakin, suomen paskalakit kertovat ihan suoraan "Välistävetäjä vie kaikilta" Meistä jokainen on omakohtaisesti todennut että tuo kyllä pitää paikkansa suomen virkavallan kohdalla erityisen hyvin. Heillä on useita eri tapoja toteuttaa tuota välistävetoa ja keinot sen kuin tulevat päivä päivältä yhä rajummiksi.


Näkyviä välistävedon tapoja, jotka johtavat mustaan tulevaisuuteen:


1) Kun katsotaan esimerkiksi liikennettä, niin aiemmin oli poliiseilla sellaiset kädessä pidettävät tutkat, joiden avulla vetivät välistä huikean prosentin autoilijoiden tuloista, joka oli sidoksissa autoilijan kuukausiansioon. Selkeä systeemi, jokaiselta puristetaan maksimit kunkin taloudellisen tilanteen mukaan. Tämä ei suinkaan välistävetäjille riittänyt vaan sen jälkeen tuli nopeusvalvontakamerat, joilla saatiin välistäveto automaattiseksi. Ahneus kuitenkin kasvoi, autoilijoiden jarrupalat kuluivat kun oppivat huomaamaan tolpat, niin oli aika saada tolpat paremmin sulautumaan maisemaan valitsemalla juuri sellaiset paikat, josta ne on vaikeampi huomata. Nyt viimeisin ahneuden huipentuma on se, että poliisit asettavat 100 km/h rajoitusalueelle tietyömerkin ja heti perään 30, 40 tai 50 nopeusrajoitusmerkin juuri ennen kameraa. Muutama viikko sitten tuli juuri edellämainitun kaltainen tapaus vastaan ja ihmettelin että missä se tietyö on? Ajelin vajaan kilometrin eteen päin, niin siellähän olikin tien vasemmalla puolella, keskellä peltoa, noin 50 metrin päästä tiestä traktori ja muutama tietyöpuomi asetettu somisteeksi ympärille.


2) Tapaus WinCapita on tuonut hyvin esille viranomaisrikollisten häikäilemättömän ja rajattoman ahneuden. Kyse ei kuitenkaan ole mistään yksittäistapauksesta vaan poliisi on anastanut ja laittomasti ottanut haltuunsa useiden kymmenien tuhansien ihmisten omaisuuksia. Viranomaisilla on suorat yhteydet jokaisen kansalaisen pankkitilitietoihin ja jos joku yrittäjä tai yksityinen kansalainen erehtyy pitämään tilinsä saldoa turhan suurena, niin kyllä tavalla tai toisella poliisit käyvät omaisuuteen käsiksi joko suoraan tai jonkun samaan joukkoon kuuluvan jaoston, kuten verottajan tai pankin avulla.


Musta tulevaisuus


Tuon toisen takalasin sloganin alapuolella olevan linkin takaa löytyy harmaan talouden mainos, jossa todetaan mm. seuraavaa: "Tästä on syytä ottaa selvää yleisen edun vuoksi ja ihan itsekkäistäkin syistä. Se on mahdollista tässä ja nyt. Tervetuloa harmaan talouden maailmaan." Harmaa talous on liiketoimintaa jossa ei suoriteta lakisääteisiä maksuja ja/tai veroja. Minne sakkotulot ja muu poliisien kansalaisilta ryöstämä omaisuus päätyy? Missä on tilinpäätöstiedot?


Löysin googlettamalla KRP:n Tilinpäätösasiakirjat vuodelta 2005. Ensimmäisenä silmille pomppasi 2 lausetta. Ensimmäinen lause, "Johdon katsaus tomintaan", otsikon alla on sanasta sanaan seuraava: "Vuosi 2005 käynnistyi keskusrikospoliisissa täysin eri tavalla kuin oli suunniteltu." Näin maallikon näkökulmasta katsottuna herää heti kysymys KRP:n johdon pätevyydestä toteuttaa suunnitelmia. Otetaan vertailun vuoksi jokin toinen organisaatio, vaikkapa Toyota, mitenkähän kävisi firman johdolle, jos tilinpäätöskertomuksessa tunnustaisivat heti alkuun, että vuosi käynnistyi täysin eri tavalla kuin oli suunniteltu?


Kuulostaa melko mielisairaalta puuhalta. Jos KRP kertoisi tilinpäätöksessään, että vuosi käynnistyi hiukan sinne päin kuin oli suunniteltu, niin siinä olisi sentään jotain järkeä, mutta ei, vaan todellakin vuosi käynnistyi täysin eri tavalla kuin oli suunniteltu. Melko sattuman varaista toimintaa KRP:ltä ja heidän johdolta, vai kuinka?


Toinen silmiinpistävä ja toivoakin herättävä lause tilinpäätösasiakirjoissa on: "Tarkoituksena on paljastaa ja lopettaa koko ryhmän rikollinen toiminta. "Tuo kaikki siis vuonna 2005 ja nyt eletään jo vuotta 2011 KRP:n toiminnan edelleen jatkuessa. Mainostarrat poliisiautojen ikkunoissa kertovat karua kieltään siitä mihin ollaan menossa.