Riston blogi

Riston blogi

Ihmisryöstö ja ihmiskauppa ovat rikoksia!!!

Ihmisryöstössä ihminen kaapataan ja hänen vapaus riistetään vastoin hänen tahtoaan. Ihmiskauppa on orjuuden moderni muoto, jossa rikolliset saavat taloudellista hyötyä ja uhri joutuu kärsimään epäinhimillisissä olosuhteissa.

Rikostoimittajamme raportti

Lokakuu 2010Posted by Risto Hentunen Wed, October 20, 2010 21:51:42
Nimettömänä pysyttelevä rikostoimittajamme on tunnetun etsivätoimiston kanssa saanut tutkimuksensa käyntiin ja laatineet siitä seuraavan raportin, tässä ote heidän lähettämästä raportista:


"Toiminnalla on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä, teolla on aiheutettu huomattavaa vahinkoa ja teko on kohdistunut poikkeuksellisen suureen ihmisjoukkoon. Teko on tehty erityisen suunnitelmallisesti ja toiminnassa on käytetty myös ulkomaille rekisteröityjä yhtiöitä sekä internet-sivustoja.


Toimintatapoja, sääntöjä ja nimeä* on muutettu useita kertoja. Säännöt ovat olleet tulkinnanvaraiset ja epäselvät. Jäsenille on nettisivuilla ja henkilökohtaisissa tapaamisissa annettu harhaanjohtavaa tietoa sijoitusten tuloksellisuudesta ja niiden todellisesta luonteesta.


Asiakkaan on tullut hankkia erilaisia osakkeita, optioita tai muita sijoituksia saadakseen osan ns. "tuotosta". Todellisuudessa kuitenkin suuri osa asiakkaiden varoista on sijoitettu erilaisiin pyramidipeleihin, mm. Mermaid-sijoitukset. Asiakkaan on annettu ymmärtää, että sijoitustoimintaa hoitavat sijoitusalan ammattilaiset ja on annettu ymmärtää että suuret tuotot ovat realistisia.


Huomattava osa asiakkaista on kuitenkin hävinnyt rahansa, joko osittain tai kokonaan ja kymmenet tuhannet ovat hävinneet jopa enemmän kuin ovat sijoittaneet, kun esimerkiksi sijoitusten vakuutena oleva omaisuuskin on mennyt. Osa sisäpiiriläisistä on taas nostanut huomattavia summia omaan käyttöönsä.


On syytä epäillä, että yhtiö on syyllistynyt törkeään petokseen sekä rahankeräysrikokseen. Tekijät ovat salanneet, että tuottomahdollisuus on ainakin osaksi, pyramidipelille luontaisesti, perustunut uusien jäsenten maksamiin sijoituksiin."


Tämä oli väliraportti SYP, Merita, Nordea esitutkinnasta.