Riston blogi

Riston blogi

Ihmisryöstö ja ihmiskauppa ovat rikoksia!!!

Ihmisryöstössä ihminen kaapataan ja hänen vapaus riistetään vastoin hänen tahtoaan. Ihmiskauppa on orjuuden moderni muoto, jossa rikolliset saavat taloudellista hyötyä ja uhri joutuu kärsimään epäinhimillisissä olosuhteissa.

Vapaus koittaa?

Elokuu 2010Posted by Risto Hentunen Tue, August 03, 2010 23:12:33
Kuulin tänään huhun, että minut vapautettu kaikista syytteistä. Ei savua ilman tulta ja tuo vapautettu sana pitää aika hyvin paikkansa. Omin sanoin kerrottuna tarina menee seuraavasti.


Yrittivät pitää hullua jännityksessä viimeiseen asti, eli viime viikon torstaina 29.07.2010 astuin juuri poliisiaseman ovesta sisään aikomuksena mennä ilmoittautumaan mahdollisesti viimeista kertaa koska matkustuskieltoni olisi päättymässä tällä erää heinäkuun lopussa. Juuri silloin asianajajani soitti minulle ja kertoi että viranomaiset aikovat jatkaa matkustuskieltoani syyskuun 2010 loppuun asti. Sanoin että eiköhän tätä ole jo jatkunut tarpeeksi, ei tästä enää mitään uusia elämyksiä saa irti. Niinpä sitten tehtiin päätös lähteä oikeuteen hakemaan oikeutta ja asianajaja lupasi soittaa pian takaisin.


Astuin poliisiaseman tiskille ilmoittautumaan kuten olen säännöllisesti useita kertoja viikossa tehnyt jo usean kuukauden ajan. Juuri asianajajalta saamani tiedon takia en ollut kovin yllättynyt siitä että poliisi antoi minulle tiedoksi matkustuskieltopaperin, joka osoittautuikin vähintäänkin hiukan omituiseksi. Matkustuskiellon ja syytteen nostamista koskevan määräajan pidentämisen ja matkustuskiellon jatkamisen lisäksi, se sisälsi tutkinnanjohtajan määräyksen joka oli 29.7.2010 jätetty Oulun käräjäoikeudelle, siinä oli seuraava lause: "Etsintäkuulutuksen voimassaoloaikaan jatketaan siten 30.9.2010 asti"


Asianajajani ilmoitti että perjantaina 30.7.2010 klo 14 asiani käsitellään Oulun käräjäoikeudessa, jossa hän puolustaa minua videoyhteyden kautta. Perjantaina klo 14:44 sain asianajajaltani soiton, jossa hän ilmoitti että matkustuskieltoni on nyt päättynyt.


Tänään tiistaina 3.8.2010 oli siitä merkityksellinen päivä ettei minun tarvinnut enää ilmoittautua poliisiasemalla. Kun eläintarhassa eläintä pidetään häkissä koko elämänsäajan, niin jos oletetaan ettei eläin muista mitään edellisistä elämistään, niin on syytä olettaa että hän saattaa kuvitella kaikkien lajitoveriensa viettävän samanlaista rajoitettua elämää. Hänellä ei ole tietoa tai kokemusta toisenlaisesta elämästä.


Vapaa liikkuminen oman valinnan mukaan tulisi olla jokaisen perusoikeus. Meitä kuitenkin koulutetaan jatkuvasti yhä enenevässä määrin pysymään kiltisti paikallaan. Vapaata liikkumisvapautta ei ole kenelläkään, joillakin on vapauksia hieman enemmän kuin toisilla.


Kerron juhannuksena tapahtuneen pienen esimerkin siitä miten rajusti meitä pyritään pitämään tiukassa kontrollissa ja impulsiivisuutta vähennetään tehokkain keinoin. Yövyin Scandic hotellissa ja ajattelin ottaa astetta paremman huoneen, kun hinta perushuoneeseen oli lähes olematon, molempien hintojen ollessa jonkun matkaa yli 100 euron.


Oli ilta ja tein huonevarauksen netin kautta muutaman kymmenen metrin päässä hotellilta. Ehkä tiedättekin, että suomessa useilla hotelleilla on ohjeistus kertoa asiakkaille että hotelli on täyteen buukattu ja vapaita huoneita ei ole jäljellä, sellaisissa tapauksissa kun asiakas tulee illalla myöhään ilman etukäteen tehtyä varausta.


Esitin varausnumeron respassa ja maksoin huoneen käteisellä 500 euron setelillä ja sain rahasta takaisin noin 300 euroa. Kun ihmettelin takaisin saamani rahan määrää, niin reseptionisti teki uuden laskkutoimituksen, valitteli yövuorojen tuomaa väsymystä ja ojensi 80 euroa lisää. Tarinan ensimmäinen opetus on se, että yhteen- ja vähennyslaskutaito on usein hyödyllinen ja asiakkaan on parempi tehdä laskutoimitus itse henkilökohtaisesti.


Heti saavuttamme huoneeseen silmiin pisti huoneen seinällä oleva taulu, jossa oli "fiksulta" kuulostava slogan "Stay smarter", jonka voisi ehkä suomentaa yövy järkevämmin.

Lisäksi taulusta kävi ilmi, että jos huonevarauksen olisi tehnyt vähintään kuukautta aiemmin, niin huonehinta olisikin ollut vain 55 Euroa. Siinä on melkoinen ero, kun vertaa siihen että ilman omaa tarkkaavaisuutta huone oliskin maksanut noin 200 euroa.


Nyt kun luin tuon "Stay smarter" tekstin, niin tulkitsinkin sen seuraavasti: "You fucking stupid customer, we will punish You because You don't know where You want to sleep at next month." Eli sama kiännettynä epäviralliselle itä-suomen kielelle:"Senkin hölömö, myö viijään siulta melekein kaikki jottei siulle jiä rahhoo ennee elämisseen kun oot tuommonen toope ettet tiiä kuukautta etukätteen että missee sillon ruppee ramasemmaan."


Onhan tuo tietenkin siinä mielessä aika tuottoisaa jos onnistutaan saamaan asiakkaalta 200 euroa aina 55 euron sijaan, mutta millainen mielikuva tuosta jää asiakkaalle. Osa meistä huomaa tuon juonen, mutta iso osa on kuin Pavlovin koirakokeen koe-eläimiä, jotka "oppivat" suunnittelemaan asiat kuukausia etukäteen.


Tee tänään se minkä voisit lykätä huomiseksi, on motto jonka noudattaminen on yhä kalliimpaa ja hankalampaa. Se kaikki aika ja vaiva mitä ihmiskunnalta menee siihen että merkkaillaan kalentereihin asioita pitkälle tulevaisuuteen, voitaisiin käyttää toisin. Saattaa olla joitakin asioita joita ei näennäisesti voi tehdä heti ja sen takia niitä lykätään jonnekin myöhäisempään ajankohtaan jonkin tekosyyn tai näennäisesti todellisen syyn varjolla.


Haastan teidät kaikki lukijat pieneen testiin. Pitäytykää viikon verran sopimasta ainuttakaan tapaamista, tehtävää, velvollisuutta, toivetta tai tekemistä mihinkään tulevaisuuden päivämäärään vaan sen sijaan tehkää jokainen eteen tuleva asia HETI. Jos se ei jostain syystä ole mahdollista tehdä heti (suom. siis useimmissa tapauksissa ei huvittaisi tehdä jotain heti), niin älkää täyttäkö kalenterianne tai mieltänne toteamuksella kuten ensiviikolla, myöhemmin, huomenna, sitten kun mulla on aikaa, sitten kun mulla on rahaa, sitten kun jotain muuta sellaista jne.


Kun seuraavan kerran menette esim. kampaajalle, hierontaan tai hammaslääkäriin tai viette autoa korjaamolle, niin teidän ei ole pakko hyväksyä teille tarjottua lukujärjestystä. Kieltäytykää, jos ette saa palvelua heti. Jos jokainen toimisi systemaattisesti samoin, niin terveydenhuollon jonot häviäisivät kokonaan ja metsiä säästyisi kun puita ei kaadettaisi niin paljon kalentereita varten.