Riston blogi

Riston blogi

Ihmisryöstö ja ihmiskauppa ovat rikoksia!!!

Ihmisryöstössä ihminen kaapataan ja hänen vapaus riistetään vastoin hänen tahtoaan. Ihmiskauppa on orjuuden moderni muoto, jossa rikolliset saavat taloudellista hyötyä ja uhri joutuu kärsimään epäinhimillisissä olosuhteissa.

Rikollista toimintaa, tavallista huijausta vai normaalia liiketoimintaa?

Toukokuu 2010Posted by Risto Hentunen Thu, May 13, 2010 18:19:30

Soneran nopeimman mobiililaajakaistan tyypilliset nopeuslukemat yllä. Sonera lupaa maksiminopeudeksi 6 Mbit/s ja normaaliksi vaihteluväliksi 0,4 - 3 Mbit/s. Voinkin todeta että olen ilmeisesti jonkinlaisessa VIP asiakkaan asemassa, koska palvelu on lähes koko ajan jotain muuta kuin normaalia.


Vuonna 2006 Sonera lupasi maltillisesti maksiminopeudeksi 0,5 Mbit/s ja silloin todellinen nopeus oli suurinpiirtein 0,3 Mbit/s, joten maksoin silloin täyden hinnan ja sain noin 60 prosenttia siitä mitä luvattiin.


Nykyään vuonna 2010 tilanne on jo aivan toinen ja Soneran kate paranee sitä mukaa kun katteettomat lupaukset kasvavat. Tänä päivänä saan vain 5 prosenttia normaalin vaihteluvälin alarajasta, reilusti alle yhden prosentin vaihteluvälin ylärajasta ja 0,33 prosenttia maksiminopeudesta.


Ja Soneran sivustoilta voidaan havaita, että asiakas ei näe enää kuin perävalot kun seuraavaksi aikovat myydä "uutta" tuotetta 1000 Mbit/s kyltillä varustettuna. Tulevaisuus näyttää mikä siinä tulee olemaan vaihteluväli.


Jos joku muu itseni kaltainen, joka ei myöskään ymmärrä bittimaailman päälle, lueskelee tätä blogia, niin voisin yrittää vielä jotenkin valaista tätä Soneran myyntiä toisenlaisella vertauksella.


Oletetaan että torilla olisi myyjä, joka myisi mustikoita. Asiakas tulee paikalle ja myyjä kysyy, että montako litraa laitetaan, johon asiakas vastaa että 2 litraa. Myyjä pyytää rahan etukäteen ja ojentaa sitten asiakkaalle 2 mustikkaa ja kertoo että keskimäärin asiakkaat saavat noin 2 litraa vastaavalla tilauksella, mutta vaihteluväli on joitakin desilitroja.


Jos asiakas edelleen valittaa jotain kahden mustikkansa kanssa, niin myyjä kertoo että syksyn heikko mustikkasato ei ole myyjästä riippuvainen seikka ja asiakkaan tulisi olla tyytyväinen että sai edes jotakin ja että onhan asiakkaalla aina mahdollisuus mennä seuraavalla kerralla jonkun toisen huijarin toripöydän luo.


Jos torikauppias jatkaisi Soneran kaltaista myyntitoimintaa, niin arvaisin että joku taho tekisi jotain konkreettista. Saako Soneran kaltainen yritys jatkaa toimintaansa maksamiensa suojelurahojen turvin vai miten tämä on mahdollista.


Ei tässä ollut vielä läheskään kaikki. Seuraavan kerran kerron miten Sonera myy 3G läppäreinä sellaisia kannettavia, joissa ei ole 3G ominaisuutta ja miten he myyvät vanhoja kannettavia tietokoneita uutena.


Jos sinulla on vastaavan kaltaisia kokemuksia, niin kerro niistä kommenttiosiossa tai heitä maililla kertoen yksityiskohdat.


Jos olisin internet kauppias ja myisin vain 0,5 Mbit/s nopeutta, niin pyrkisin siihen että vaihteluvälli olisi 0,5 - 1,0 Mbit/s. Luulisin että asiakkaat olisivat tyytyväisiä ja kertoisivat tuotteesta positiivisia tarinoita.