Riston blogi

Riston blogi

Ihmisryöstö ja ihmiskauppa ovat rikoksia!!!

Ihmisryöstössä ihminen kaapataan ja hänen vapaus riistetään vastoin hänen tahtoaan. Ihmiskauppa on orjuuden moderni muoto, jossa rikolliset saavat taloudellista hyötyä ja uhri joutuu kärsimään epäinhimillisissä olosuhteissa.

Mikä laji on kyseessä?

Toukokuu 2010Posted by Risto Hentunen Thu, May 06, 2010 07:30:09
Toukokuun arvaustehtävään oikein vastanneiden kesken arvotaan yllätyspalkinto.


Yritä arvata mikä uhanalainen laji on kyseessä ja lähetä oikea vastauksesi yhteystiedot sivustolla olevaan sähköpostiosoitteeseen, niin olet mukana arvonnassa. Ilmoita vastauksessasi myös monennenko vihjeen jälkeen arvasit kyseessä olevan lajin.


Ensimmäinen vihje: Lajin määrä on lisääntynyt vaikka kyseinen laji parittelee harvemmin kuin aikaisemmin.


2) Lajin urospuoliset yksilöt esittävät erilaisia soidinmenoja kiima-aikana, mutta vaillinaisesti kehittyneen vainun ansiosta eivät tunnista kovinkaan helposti naaraan kiima-aikaa.


3) Lajin naaraspuoliset yksilöt pyrkivät enimmäkseen estämään uroksen parittelupyrkimykset lukuunottamatta yleensä marras-joulukuun seutuun ajoittuvaa ajanjaksoa jolloin astuminen tapahtuu usein spontaanisti vaikkakin naaras hylkää uroksen useimmiten heti toimituksen jälkeen.


4) Pariutumisongelmista huolimatta lajia ei uhkaa välitön sukupuuttoon kuoleminen, mutta silti sitä suojellaan silti voimakkaasti.


4) Lajin kanta on suomessa satoja tuhansia yksilöitä, mutta silti sen metsästäminen on kiellettyä ympäri vuoden. Salametsästyksestä voi saada jopa 4 vuoden vankeusrangaistuksen.


5) Lajin virallinen nimitys viittaa sen urospuoliseen yksilöön, mutta silti samaa nimikettä käytetään usein naaraistakin.


6) Useimmat suomalaiset ovat sitä mieltä että lajin lukumäärää tulisi vähentää huomattavasti.


7) Muissa euroopan maissa kyseistä lajia esiintyy suhteellisesti laskettuna selkeästi vähemmän kuin suomessa.


8) Suomalainen lajityyppi on selkeästi jäykempi kuin lähempänä päiväntasaajaa pesiytyvät lajitoverinsa.


Lisään lisää vihjeitä jos tunnistustehtävä osoittautuu liian vaikeaksi.