Riston blogi

Riston blogi

Ihmisryöstö ja ihmiskauppa ovat rikoksia!!!

Ihmisryöstössä ihminen kaapataan ja hänen vapaus riistetään vastoin hänen tahtoaan. Ihmiskauppa on orjuuden moderni muoto, jossa rikolliset saavat taloudellista hyötyä ja uhri joutuu kärsimään epäinhimillisissä olosuhteissa.

Aprillipiloja?

Huhtikuu 2010Posted by Risto Hentunen Wed, April 14, 2010 08:20:53
Mistä voi tietää mitkä käräjäoikeuden antamat tuomiot 1.4. ovat aprillipiloja ja mitkä todellisia? Vapaus on suhteellinen käsite. Mikä eroa ja yhtäläisyyttä on elinkautisvangilla ja kuninkaalla? Molemmat on linnassa, mutta vanki on mahdollisesti joutunut työskentelemään tuomionsa eteen.


Pieni noin 7m2 häkki suhteessa Pohjois-Savon pinta-alaan, joka on yli 20 tuhatta neliökilometriä, on melkoinen muutos liikkumavapaudessa. Siinä on kasvua enemmän kuin 400 prosenttia, eikä tarvinnut edes vuotta odottaa. Ja aprillipäivänä tuli vielä hieman enemmän tilaa liikkua, mutta silti vain noin 1/1500 osa maapallon pinta-alasta on nyt käytettävissäni.


Joskus aikoinaan meitä lapsia varoiteltiin vilkkaista teistä ja työmaa-alueista. Nyt on tilanne hieman toisin, mutta jos onnistun välttelemään satamia, lentokenttiä ja WISH WinCapitan tilaisuuksia sekä pysyn suomen kartalla viettäen lainkuuliaista elämää, niin voin katsella toistaiseksi kevätaurinkoa kohtuullisen vapaasti kunhan muistan ilmoittautua säännöllisesti pari kertaa viikossa.


Eläkkeelle jäätyäni huokaisin helpotuksesta ja ajattelin ettei tarvitse enää vaivautua sossun luukulle hattu kourassa. Noin 7 vuotta sujuikin ihan mukavasti, mutta sen jälkeen viranomaisten tuntema ikävä kasvoi sellaisiin mittasuhteisiin että he halusivat saada aikaan läheisyyttä pitkän eron jälkeen.


Asumistuessa on sellainen mielenkiintoinen pyramidirakennelma, että veromarkkoja valutetaan asuntoihin sijoittavien pääomasijoittajien taskuun. Jos ei olisi asumistukea, niin miten kävisi asuntojen hinnoille? Olisi varmaankin vuokrat hieman toisen laiset, kuten myös myyntihinnatkin jos ei olisi asumistukijärjestelmää. Jos asumistuki on pienituloisella noin 60 prosenttia vuokrasta, niin ilman tukea pienituloisella olisi varaa vain melko edulliseen asuntoon. Jos asumistuki otettaisiin pois vääristämästä todellisuutta, niin millaiseksi asettuisi vuokrien määrät? Olisiko 500 euron vuokra vain 200 euroa?


Pitäisikö asumistukea maksaa myös ulkomaille? KELA säästäisi pitkän pennin jos vaikka kaikki ulkomaille muuttavat saisivat asumiskustannuksiinsa vain 80 prosenttia nykyisestä asumistuesta. Tällöin syntyisi win-win asetelma eli asumistuen varassa oleva henkilö voisi asettua asumaan minne haluaa ja vaikka asumistuki putoaisikin reilusti, niin silti asumismukavuudesta ei tarvitsisi tinkiä ollenkaan.


Itse olisin valmis tekemään heti KELA:n kanssa sopimuksen, että muuttaisin ulkomaille ja saisin vain noin 272 euroa asumistukea nykyisen noin 340 euron sijaan. Tuollaisella pienelläkin asumistuella voisi vuokrata mukavan uuden omakotitalon, jossa on 3 makuuhuonetta, olohuone ja keittiö sekä uima-allas pihapiirissä.


Sitä saa mitä tilaa. Jos riskisijoittajat joutuvat vankilaan ja työssä käymisestäkin verotetaan raskaasti, niin eikös silloin ole turvallisempaa vaan ottaa rennosti ja nauttia hyvinvointiyhteiskunnan etuuksista? Mitä tapahtuisi jos jokainen kansalainen heittäytyisi yhtä aikaa yhteiskunnan elätettäväksi ja siirtyisi sossun ja KELA:n luukulle hakemaan kaikki lain mukaiset etuudet perheelleen. Ylikuumenisiko siinä vaiheessa setelipainokoneet vai mistä raha riittäisi kaikille.


Voisimme vaikka jokainen kokeilla tukien varassa elelyä jonkin aikaa ja katsoa millaiseen ratkaisuun Arkadian mäellä päädyttäisiin. Maalaisjärjellä päätellen voisi ajatella ettei rahaa riittäisi kaikille vaan tukijärjestelmää tulisi hieman höylätä ja se taas vaikuttaisi ihmisten ostovoimaan, joka taas toisi tuotteet ja palvelut takaisin älylliselle tasolle, jossa ne ovat köyhemmissäkin maissa.


Loogisesti päätellen tukien varaan heittäytyminen on keino tehdä asioille jotakin. Tällä hetkellä järjestelmä palkitsee niitä, jotka eivät tee mitään ja rankaisee niitä jotka tekevät jotain. Jos kaikki heittäytyisivät tekemättömäksi yhtä aikaa, niin ehkäpä palkitsemisjärjestelmä alkaisi kääntyä toiseen suuntaan eli porkkanaa lopulta annettaisiin niille jotka jotain tekevät. Jos tekemättömyyttä ei palkittaisi niin ruhtinaallisesti, niin ihmiset olisivat ahkerampia.


Tämä oli vain tällainen eläkkeellä olevan uimamaisterin pikainen katsaus hyvinvointivaltion talousrakenteisiin, vaikka aiheesta kyllä riittäisi tarinaa vaikka luentosarjaksi asti.


Jotain positiivisiakin kannusteita on tullut viimeaikoina. Nykyään eläkeläinenkin voi hankkia 600 Eur kuukaudessa ilman että se vaikuttaa eläkkeeseen, en vielä tiedä miten se vaikuttaa asumistukeen. Jos joku tarjoaisi jotain melko rentoa duunia noin 200 Eur tuntipalkalla tai vaikka hieman allekin, niin saattaisin jopa harkita muutaman työtunnin tekemistä tai ainakin tarkistaa KELA:lta tai sossulta, että olisiko jonkun satasen hankkimisesta enemmän hyötyä vai haittaa.