Riston blogi

Riston blogi

Ihmisryöstö ja ihmiskauppa ovat rikoksia!!!

Ihmisryöstössä ihminen kaapataan ja hänen vapaus riistetään vastoin hänen tahtoaan. Ihmiskauppa on orjuuden moderni muoto, jossa rikolliset saavat taloudellista hyötyä ja uhri joutuu kärsimään epäinhimillisissä olosuhteissa.

Apua, soitin poliisille :-/

Maaliskuu 2010Posted by Risto Hentunen Thu, March 18, 2010 11:36:38

Otsikon tarkoituksena ei ole pyytää ketään viemään vanhaa nokkahuiluaan poliisilaitokselle vaan se viittaa siihen että olen puhelimella ottanut viime aikoina yhteyttä poliisiin useammin kuin aikaisemman elämän aikana koskaan.

"Protect and Serve" eli suomeksi "Suojelua ja palvelua" on poliisin slogan jossain päin maailmaa. Suomen poliisille ehdottaisin sloganiksi "Pysäytämme, vangitsemme ja eristämme" ja vielä jokunen vuosi sitten pamputtaminen oli vielä niin yleistä että senkin tuohon olisi voinut huoletta lisätä. Nykyään henkinen kidutus on ajanut trendikkäästi pamputtamisen ohitse.

Aasiassa perheyhteisö on tänä päivänä yhtä tiivis kokonaisuus kuin mitä se oli myös suomessa joskus 100 vuotta sitten. Olen pyrkinyt pitämään perheenjäsenet pois julkisuuden valokeilasta, mutta nyt tähän muutamalla sanalla kuvaus modernista perherakenteestani eli suomessa minulla on 2 biologista lasta, jotka ovat asuneet aina suomessa mutta eivät enää kanssani. Ja ulkomailla minulla on vaimo ja hänellä 2 lasta jotka kutsuvat minua isäkseen vaikka tapasin heidän äitinsä vasta vuonna 2005, jolloin nuorimmainen jo aloitteli koulua.

Nyt on kulunut yli 4,5 kuukautta siitä kun KRP repi perheeni hajalleen. Sitä ennen oli jo yli 1,5 vuoden ajanjakso jolloin en voinut tulla tapaamaan biologisia lapsiani suomeen viranomaistoiminnan vuoksi.

Viime vuoden marraskuusta alkaen vaimoni sai kuulla lastensa itkua ja kyselyjä siitä miksi poliisi riisti heiltä heidän parhaan isän pois ja vei yli 9000 kilometrin päähän.

Vapauduttuani vankilasta kävin tapaamassa biologisia lapsiani, jotka olivat vuosien aikana kasvaneet melkoisesti. Se oli niin hieno kokemus, josta voisi kirjoittaa vaikka pienen novellin.

Perheeni Thaimaassa on nyt ollut jo yli 4,5 kuukautta ilman perhe-elämää, josta ensimmäisen 3 kuukauden aikana lapsilla ei ollut mahdollisuutta edes kuulla ääntäni puhelimitse.

Eihän 4,5 kuukautta ole varsinaisesti mikään pitkä aika, mutta kyllä se 10-vuotiaan pojan tai 15-vuotiaan tytön mielestä on, jotka kaipaavat isäänsä ja näkevät äitinsä riutuvan ikävästä.

Nyt viimeiset 1,5 kuukautta olen taistellut tuulimyllyjen kanssa saadakseni perheen takaisin kasaan. Viranomaistoimista johtuen olen toimeentulotuen varassa, mutta sosiaalitoimiston päätös oli kielteinen kun pyysin heiltä apua perheeni yhdistämiseksi. Seurakunnan diakonia osasto lahjoitti vaatteita, jotta perhe ei paleltuisi tänne päästyään, toivottavasti sossu ei ota seuraavassa toimeentulotukilaskelmassa tuota vaateapua tulona huomioon.

KRP kyllä auliisti maksoi minun matkalipun suomeen, mutta ei muiden perheenjäsenten lippuja. Missä lienee yhdenvertaisuuslaki ja ennen kaikkea inhimillisyys, on moni jo kysynyt.

Suomen lähetystö on nyt vihdoinkin myöntänyt viisumit, jotka olivat "ilmaisia" vaikkakin lähetystön vaatimien asiakirjojen liitteet sitten kustantivatkin noin 600 euroa.

Soitin poliisille ja kysyin miten haetaan rahankeräyslupa jos pyydän apua lentolippujen hankkimiseksi nettisivuston kautta informoimalla tai jos joku laittaisi sähköpostituslistalleen viestiä avun tarpeesta. Sain vastaukseksi että kyse on naapuriavusta ja siihen ei myönnetä eikä tarvita rahankeräyslupaa.

En tiedä minne ovat yht'äkkiä kadonneet kaikki 500 euron lentoliput, sillä siinä noin tonnin kieppeillä on liput nykyään kappaleelta ja koneen vaihtokin matkalla, sillä suoria lentoja ei löydy lähitulevaisuuteen.

Jos jollakin olisi niin hyvät yhteydet johonkin matkatoimistoon tai lentoyhtiöön joka lahjoittaisi 3 lippua tähän tarkoitukseen, niin monta mukavaa sanaa lämmöllä voisin kirjoittaa tähän blogiin.

Jos sinulla ei satu olemaan kolmea ylimääräistä lippua takataskussa, mutta haluaisit kantaa kortesi kekoon perheen yhdistämiseksi, niin laita sähköpostia osoitteeseen joulupukki@ristohentunen.com niin saat paluupostissa tilinumeron jonne voit lähettää haluamasi summan viestillä "lentolippuihin".

Moneybookersin kautta myös tuohon samaan mailiosoitteeseen lähetetyt suoritukset tulevat hyvin perille.

Kiitoksia tuhannesti etukäteen ja sitten kun olosuhteet sallivat, niin tiedossa on kunnon JUHLAT. Kutsuvieraslistalla on jo puolen tusinaa henkilöä, joiden apu on mahdollistanut selviytymisen näin pitkälle ja samalle listalle pääsee kaikki 5 Eur tai enemmän lentolippuihin satsanneet.

Aurinkoisin kevätterveisin, Joulupukki eli Risto Hentunen