Riston blogi

Riston blogi

Ihmisryöstö ja ihmiskauppa ovat rikoksia!!!

Ihmisryöstössä ihminen kaapataan ja hänen vapaus riistetään vastoin hänen tahtoaan. Ihmiskauppa on orjuuden moderni muoto, jossa rikolliset saavat taloudellista hyötyä ja uhri joutuu kärsimään epäinhimillisissä olosuhteissa.

Joulupukin hammaslääkärireissut

Maaliskuu 2010Posted by Risto Hentunen Tue, March 09, 2010 05:05:14
Lähes päivittäin on olo kuin juoksisi päin tiiliseinää vai tehdäänkö joka paikassa piilokameraohjelmaa. Ehkäpä kyse on kuitenkin vain siitä, että meitä opetetaan odottamaan. Ensimmäisten WinCapita tapausten piti mennä syyteharkintaan jo 2008 aikana, mutta aikataulu ei ihan pitänytkään.

Muistaakseni olen aiemmin jo kirjoittanut hammaslääkäriaiheesta, mutta tässä hieman jatkoa siihen.

Helmikuussa väsyneen näköinen vanhapiika istuskeli kulman takana piilossa olevan lasiluukun takana. Kerroin hänelle palavasta halustani päästä puhdistuttamaan ja tarkistuttamaan ruoanhienontamispintani. Kuin hidastetussa filmissä, alkoi luukun toisella puolella tapahtua. Näyttöpäätettä hetken aikaa vilkuiltuaan tuo olento kurkoitti käteensä vihertävän ajanvarauskortin, johon kirjoitti päivämäärän jonnekin huhtikuun loppupuolelle ja kysyi sopisiko tuo aika minulle. Aikaisemman kokemukseni perusteella kysyin: "Onko kyse tämän vuoden vai ensivuoden huhtikuusta?"

Kerroin kortin saatuani, että minulle voi soittaa milloin vain jos joku peruuttaa koska ei pääse tulemaan omalla ajallaan ja voin saapua noin 10 minuutissa paikalle. Onneksi julkinen terveydenhuolto on tehokas, sillä noin 3 viikkoa on kulunut ja soittoa ei ole kuulunut joten on syytä olettaa että hammashoitolan koko henkilökunta on 100 prosenttisesti työllistetty koko työaikansa ja kaikki asiakkaat pitävät kiinni varaamistaan ajoista.

Tänään ajattelin helpottaa kunnallisen sektorin kuormitusta ja työllistää samalla yksityistä sektoria, jonka jälkeen voisin peruuttaa tuon huhtikuun lopun aikani. Löysinkin hammaslääkärivastaanoton paikallisen ystäväni opastuksella, mutta ovi oli lukossa, ovikelloa ei näkynyt ja valojakaan ei vastaanotolla näkynyt, joten jatkoin seuraavaan paikkaan.

Seuraavassa paikassa ovi ei ollut lukossa, joten pääsin sisälle asti. Vastaanoton odotushuoneessa istuskeli söpön oloinen teinityttö tekstaria näpytellen kännykällään. Yritin saada ajatukset takaisin alkuperäiseen suunnitelmaan ja paikallistin vastaanottotiskin tapaisen luukun, joka oli kuitenkin kiinni.

Katsellessani ympärilleni huomasin luukun vieressä pienen ovikellon jossa oli kahden miespuolisen hammaslääkärin nimet vieressä. En enää muista noita nimiä, mutta oletetaan että he olivat vaikkapa Juho ja Kusti. Ovikellon vieressä oli pieni lappu, jossa sanottiin seuraavaa: "Paina kelloa kun haluat varata ajan Juholle tai Kustille." Mietin hiljaa mielessäni, että uskallankohan painaa nappulaa lääkäriä näkemättä ja tuleekohan ostopäätöksestäni sitova samalla hetkellä. Rohkaisin mieleni ja painoin.

Hetken kuluttua ilmestyi hammasrautoihin sonnustautunut noin kolmikymppinen nainen paikalle ja tiedusteli että olinko painanut nappulaa. Tein vastakysymyksen ja kysyin: "Oletteko te Juho vai Kusti?" Sain kieltävän vastauksen ja seuraavaksi tuo nainen kysyi: "Onko teillä aikaa?" Vastasin että "Kyllä on, tunti tai jopa puolitoista."

Hän kysyi seuraavaksi viitaten ilmeisesti edellä mainittuihin lääkäreihin, että "Kummalleko." Vastasin siihen, että "Ihan sama, kumpi vaan käy." Nainen muuttui hieman hölmistyneen näköiseksi ja kysyi "Monenko aikaan?" Johon vastasin että "Vaikka heti tai maltan kyllä hetken odottaakin." Tuossa vaiheessa odotushuoneessa tekstaillut tyttökin hieman nosti katsettaan samalla kun vuoropuhelumme jälkeen minulle alkoi herätä epäilys ettei hammaslääkäreillä olekaan aikaa nyt ja tuolle naiselle valkeni etten minä ole varannut aiemmin itselleni hammaslääkäriaikaa.

Tuo nainen hävisi yht'äkkiä näkyvistä hetkeksi ja palasi ajanvarauskirjan kanssa takaisin ja kysyi, että sopisiko kahden viikon kuluttua, silloin olisi ensimmäinen vapaa aika. On hienoa että kunnallisella sektorilla on kuukausien jonot, niin yksityinen sektori pystyy kilpailemaan "nopealla" palvelulla.

Jatkoin matkaa ja löysin vielä yhden hammaslääkäriaseman lisää, mutta siellä oli ovi lukossa ja ovenpielessä puhelinnumero, josta voisi varata ajan ja päästä odottamaan.

Jopa joissakin ravintoloissa on lähes yhtä pitkät jonot kuin hammaslääkäreissä. Miten joku voi tietää etukäteen onko ensiviikon lauantaina klo 19 varmasti sellainen nälkä, jotta haluaa mennä juuri johonkin tiettyyn ruokapaikkaan. Kulinaristinen nautinto on kyllä sellainen hyvä asia, että tuon jotenkin ymmärtää, mutta onko hammaslääkärissä käynti nykyään vieläkin nautittavampi kokemus kuin hieno ravintolaillallinen. Ainakin odotusajan perusteella hammaslääkärikäynnit nousevat haluttavuudessa yhdeksi kansakuntamme suur suosikiksi, kuitenkaan vetämättä vertoja joidenkin jääkiekköjoukkueiden kausilipuille. Johtuneeko siitä ettei ole erätaukoja joiden aikana tarjoiltaisiin olutta.

Onkohan minulla ADHD kun en malta odottaa.