Riston blogi

Riston blogi

Ihmisryöstö ja ihmiskauppa ovat rikoksia!!!

Ihmisryöstössä ihminen kaapataan ja hänen vapaus riistetään vastoin hänen tahtoaan. Ihmiskauppa on orjuuden moderni muoto, jossa rikolliset saavat taloudellista hyötyä ja uhri joutuu kärsimään epäinhimillisissä olosuhteissa.

Ennen kuin omenat puusta putoavat

Maaliskuu 2010Posted by Risto Hentunen Wed, March 03, 2010 05:34:18


Tässä on omenoiden tilanne 25.2.2010. Jos tilanne ei ole oleellisesti muuttunut, niin sivusto auennee ennen omenoiden putoamista, kuten joku joskus on todennut.

Seuraavaa omenasatoa odotellessa vielä kun tilanne on suhteellisen rauhallinen, niin ei varmaan ole montaa joukossamme joille ei pieni tai suurempikin itsetutkiskelu olisi ainakaan pahitteeksi. Onko siihen sitten sopiva väline peili, muistilehtiö vai mietiskely, niin jokainen sen päättäköön aivan itse.

Kun katsotaan historiassa taaksepäin jokunen vuosi.....joku katsoo 2 vuotta ja toinen 4 ja muutamat lähes seitsemän, niin voidaan havaita tapahtuneita muutoksia. Kaikilla meillä on tapahtunut muutoksia, joillakin pienempiä ja aika monella suurempia. Muutoksia voi kohdata monella eri tavalla. Moni meistä on yllättynyt tavasta miten naapuri tai ystävä on suhtautunut muutoksiin. Osa kyvykkäimmistä kykenee jopa huomaamaan miten itse on suhtautunut muutoksiin tai muuttunut niiden myötä.

Muutosten aika ei ole ohitse, se ei koskaan ole. Elämme alati muuttuvassa maailmassa. On asioita joihin voimme vaikuttaa ja on niitä joihin emme voi vaikuttaa. Ihmiset voidaan jakaa karkeasti kahteen eri kategoriaan. Henkilöt jotka keskittyvät asioihin joihin voivat vaikuttaa, ovat henkilöitä jotka saavat jotain aikaiseksi. Ja henkilöt, jotka keskittyvät asioihin joihin eivät voi vaikuttaa, ovat niitä jotka arvostelevat asioita ja eivät saan niin paljon aikaiseksi kuin ensin mainitut. Useimmissa meissä on molempia ominaisuuksia.

Usein kun jotain tapahtuu, niin suuri osa ihmisistä luokittelee tapahtuman joko hyväksi tai huonoksi. Kuitenkin tapahtumahetkellä on vielä kohtuullisen vaikea ennustaa millaiseksi tapahtuman seuraukset lopulta muodostuvat. Kun mennään ajassa eteenpäin enemmän, niin silloin voidaan tarkemmin huomata tapahtuman seuraukset pidemmällä ajan jaksolla.

Jos on hyviä tai huonoja tapahtumia, niin se johtuu vain asenteesta. Pessimisti rakastaa huonoja tapahtumia ja optimisti taas hyviä vai onko sittenkin niin että samat tapahtumat optimisti vaan kokee hyvinä ja pessimisti huonoina. Olemmeko jonkin sortin tapahtumarasisteja kun harjoitamme "rotuerottelua" luokitellessamme elämän virran mukanaan tuomia asioita hyviksi tai huonoiksi.

Emmekö vaan voisi havainnoida tapahtumia ilman luokittelua. Sanotaan että synkimmälläkin pilvellä on kultainen reunus, mutta entä jos vaan katselisimme niitä pilvinä sen enempää etsimättä synkkyyttä tai kultaisuutta. Sen sijaan että aika menee asioiden luokitteluun, niin olisiko mahdollista käyttääkin tuo sama aika itsensä jalostamiseen. On helpompi muuttaa asioita itsessään kuin kanssaihmisessään.

Mikä lopulta onkaan olennaisinta. Kun edessämme on päämäärä, niin sen saavutettuamme tulee aina seuraava. On hienoa kun on suunta, mutta moniko unohtaa ihailla maisemia matkalla. Tällä reissulla maisemia on piisannut ja paljon, sen enempää niitä luokittelematta voidaan sanoa että jalostumista on tapahtunut.

Jokainen varmaankin on yllättynyt jonkun henkilön kohdalla, miten kanssaihminen on jalostunut enemmän kuin olisi koskaan osannut odottaa. Jonkun toisen kohdalla taas on yllättynyt toisenlaisesta muutoksesta. Olemme oppineet näkemään ympärillämme olevissa olennoissa ominaisuuksia joita emme tienneet olevan olemassa koska ilman näitä muutoksia nuo ominaisuudet ja piirteet eivät olisi päässeet jalostumaan siihen pisteeseen jossa nyt ovat.

Miten meille käy jatkossa, olemmeko valmiita jatkamaan itsemme jalostamista edelleen riippumatta siitä mikä on seuraava päämäärämme. Elämä on niin mielenkiintoinen seikkailu, että vain WinCapita seikkailu on tähän mennessä ollut sitäkin vauhdikkaampi :-)