Riston blogi

Riston blogi

Ihmisryöstö ja ihmiskauppa ovat rikoksia!!!

Ihmisryöstössä ihminen kaapataan ja hänen vapaus riistetään vastoin hänen tahtoaan. Ihmiskauppa on orjuuden moderni muoto, jossa rikolliset saavat taloudellista hyötyä ja uhri joutuu kärsimään epäinhimillisissä olosuhteissa.

Tuomion lievennystä ja suosittelemattomuutta

Helmikuu 2010Posted by Risto Hentunen Fri, February 26, 2010 21:28:30
Olo on kuin 6-vuotiaalla vain osittain, sillä tänään perjantai-iltana ja siitä eteenpäin minulla on jo 8-vuotiaan kotiintulojat. Uusi kotiintuloaikani on klo 23:00 :-)

TV:tä ei ole ja olenkin toivonut iltojen iloksi, että kauniimpaa sukupuolta edustava tv-lupatarkastaja tulisi etsimään vastaanotinta vai joko se paljon puhuttu medialupa täytyy jokaisen, myös osapäivä(yö)kotiarestilaisen hankkia.

Olisin mielelläni lähtenyt 7.3.2010 matkalle Etelä-suomeen päiväksi pois täältä sisämaan viidakosta, mutta siihen en saanut lupaa :-( Suosittelisin etelän matkaa kaikille ellei suositteleminen olisi riskitekijä vapauden kannalta ;-)

Toivotaan että Facebookin sivut pysyy pystyssä, olen rekisteröitynyt sinne jo monta vuotta sitten ja rohkeasti klikannut Ok melkein kaikkien ystäväpyyntöjen kohdalla. Hieman on pelko perseessä, että jos Facebook kaatuu, niin on taas yksi tutkintavankeus lisää edessä. Jos käytätte Facebookia, niin pitäkää tämä asia mielessä.

Jos Facebook sivut katoaa tai vaikka ei katoaisikaan, niin päätin reksiteröityä sellaiseen kuin SiteTalk. Tulevaisuus näyttänee tuleeko siitä Facebookin veroista vai pyyhkäiseekö ohi siitä. Sinne voi rekisteröityä ihan ilmaiseksi.

Jotkut rohkeimmat ovat tietääkseni liittyneet tätä kautta vaikka silloin joutuu kaivamaan kuvetta jotain 149 - 2000 Eur väliltä ja vastineeksi saa osakkeita yms. En kuitenkaan uskalla suositella kenellekään liittymistä tai suosittelua koska silloin on taas olemassa riski siitä, että joutuu kuulusteluihin tai tutkintavankeuteen.

Näennäisesti kohtuullisen rauhassa saa tavallinen kansalainen olla silloin kun ei tee mitään äkkinäisiä liikkeitä ja Nordean Mermaidia villimpiin sijoituksiin ei kannata rahojaan laittaa. Mermaid sijoittajat ovat saaneet menettää rahansa ilman kaltereita.

Maailma on erilainen riskisjoittajan silmin ja niin se on erilainen tutkintavankeudessakin olleen silmin. Jokainen kokemus tuo mukanaan erilaisia näkökulmia elämään.

Vastuuvapauslauseke: En suosittele kenellekään yhtään mitään ja jos jostain tuntuu siltä että olen suositellut jotain, niin se ei pidä paikkaansa. Ja jos suosittelu pitäisi paikkansa, niin silloin olen vahingossa tiedostamatta suositellut jotain mitä en ole tarkoittanut. Jos joku joskus nyt tai tulevaisuudessa liittyy johonkin mitä luulee minun suositelleen, niin sitä en ole suositellut.

Suosittelemattomin terveisin, Risto 8v :-)

Rakkaat ystävät

Helmikuu 2010Posted by Risto Hentunen Sat, February 20, 2010 15:27:41

Sadat miljoonat kiitokset ja lämpimät halaukset teille kaikille loistaville olennoille, jotka olette auttaneet ja tukeneet minua näiden kolmen ensimmäisen viikon aikana sen jälkeen kun pääsin tilanteeseen jossa on kirjaimellisesti mahdollisuus nähdä taas päivänvalo jos ilmatieteenlaitos sen sallii.

Kymmenet tuhannet kiitokset teille kaikille muille ystäville ja blogisivuston lukijoille jotka olette olleet hengessä mukana koko tämän villin tapahtumasarjan ajan.

Yksi kiitos KRP:lle, Interpolille, Thaimaan poliisille ja muille viranomaisille jotka olette edesauttaneet tämän tilanteen syntymisen, jossa olen konkreettisesti saanut huomata miten paljon minusta todella välitetään.

Useimmat jotka tuntevat minut hieman paremmin, eivät olleet huolissaan henkisestä jaksamisestani marras-, joulu-, ja tammikuun aikana vaan pikemminkin miettivät miten poliisit tulevat jaksamaan. Kaikesta huolimatta kohtelin heitä silkkihansikkain.

Ensialkuun soitellessani trooppisten kaltereiden takaa ystävilleni ja läheisilleni, niin erityisesti joidenkin perheenjäsenten kohdalla jouduin kuuntelemaan itkua ja epätoivoa jota pystyin lohduttamaan vain puhelimen välityksellä. Silloin kun läheinen ihminen itkee hysteerisesti tai suunnittelee jopa jotain epätoivoista ratkaisua, niin silloin ihmisellä on luontainen halu auttaa, mutta jos kädet on kirjaimellisesti sidotut sellaisessa tilanteessa, niin silloin ei voi toimia kuten normaalisti toimisi.

Yksi etiäinen vaivasi minua yli 40 vuotta. Oli tunne, että jokin taho aikoo syyllistää minua jostain sellaisesta asiasta mitä ei ole tapahtunut. Nyt etiäinen on kadonnut.

Olen kuullut kysymyksiä, miten tästä eteen päin, mitä nyt seuraavaksi tapahtuu.

Näkemiseni lahja on sen verran rajallinen etten osaa siihen tarkkaan vastata ja aika harva jos kukaan voi siihen tyhjentävästi vastata. Olkaamme kuitenkin onnellisia tästä hetkestä ja nauttikaamme siitä ettei ainakaan vielä ole klubilaisille tullut käskyä ommella WC-tarraa nutun rinnukseen. Uskoisin että syy tuon "pakollisen" tarran puuttumiseen liittyy teknologiseen edistykseen jota on tapahtunut viimeisen 60 vuoden aikana.

Yhdenvertaisuuslaki on mielenkiintoista luettavaa. Siellä on esimerkiksi kohta: "Viranomaisten tulee erityisesti muuttaa niitä olosuhteita, jotka estävät yhdenvertaisuuden toteutumista." Suomessahan kaikkia lakeja ei ikävä kyllä noudateta vaan niitä tulkitaan, sovelletaan ja jätetään noudattamatta. Nyt jo tapahtuneen valossa voidaankin esittää kysymys, että onko meillä jokaisella Hannua lukuunottamatta edessä vielä pitkä tutkintavankeus. Saadakseni yhdenvertaisen kohtelun, niin koska olin vasta 3 kuukautta ollut syyttömänä ja ilman minkäänlaista rikostuomiota kaltereiden takana, tulisi minun istua vielä 9 kuukautta lisää.

Yhdenvertaisuuden toteutuessa parilla muullakin on vielä 9 kuukautta edessä, joillakin noin 11 kk ja kaikilla muilla täydet 12 kuukautta tai hieman vähemmän. Ketkä kaikki saavat tuon 12 kuukautta? Tulisiko kohdella kaikkia WinCapitalaisiksi epäiltyjä samalla tavalla vai tulisiko tuo yhdenvertaisuus tutkintavankeuden osalta ulottaa myös Nordean Mermaid sijoitukseen sijoittaneisiin vai peräti kaikkiin sijoittamista harrastaviin suomen kansalaisiin? Vai pitäisikö sitä soveltaa siten että jokaisen suomalaisen tulisi päästä vuoden mittaiseen tutkintavankeuteen riippumatta siitä onko sijoitushenkisyyttä verissä.

Matkusteltuani ympäri maailmaa olen tullut siihen tulokseen että kaikissa kulttuureissa on hyvät ja huonot puolensa. Meillä suomalaisilla on kotimaassamme jäljellä ainakin yksi asia josta voimme olla todella ylpeitä. Muovikassit ovat aivan huippuluokkaa verrattuna mihinkään muuhun mitä on tullut maailmalla vastaan. Olkaamme ylpeitä siitä mitä meillä on. Kuljen rinta rottingilla kantaen ruokaa kotiin muovikassilla ja yrittäen löytää muita vähintään yhtä hienoja asioita ympäristöstä.

Lisäksi ilmatieteen laitos on suonut meille aivan loistavan kauniin talven, josta voi kuitenkin nauttia myös lämpötilankin johdosta hieman rajallisesti. Lisäksi on tietenkin kotiintuloajat. Ympyrä on sulkeutunut, olen saanut samat kotiintulojat jotka minulla oli viimeksi 6-vuotiaana. Illalla täytyy olla klo 20 kotona ja kahdeksaan asti aamulla täytyy siellä myös pysyä. Melkoisen kuninkaallinen kohtelu, kautta historian on hallitsijoita ja pikkulapsia pidetty kotiarestissa.

Välittäminen viranomaisten taholta on viety aivan uudelle tasolle. Joskus teini-ikäisenä ilmoitin kotiin aina silloin tällöin että olen olemassa ja kävin jopa näyttäytymässa kotona joskus jopa useita kertoja viikossa. Nykyisellä teknologian aikakaudella viranomaiset eivät ole kuitenkaan järjestäneet ketään ihmistä kotiini valvomaan tekemisiäni ja menemisiäni vaan "isä-, ja äitihahmo" löytyy tuolta vähän matkan päästä jossa saan käydä 3 kertaa viikossa ilmoittautumassa.

Epätodellistako tämä kaikki. Niin on moni muukin asia joskus tuntunut alussa epätodelliselta, mutta lopulta ihmiset tottuvat niihin. Yhdenvertaisuuden toteutuessa laajemmassa mittakaavassa on syytä olettaa että jokainen meistä pääsee lopulta ilmoittautumaan säännöllisesti. Aika pitkälle ollaan jo tultu, niin pitkälle että jos kohta ei aleta jarruttamaan tai muuttamaan suuntaa, niin pian nainen ei synnytä enää kätilön syliin vaan suoraan lukittavaan kuljetushäkkiin.

Viimeisen parin vuoden aikana meidän jokaisen silmät ovat auenneet enemmän. Olemme oppineet näkemään ja havaitsemaan asioita joita emme muutoin olisi havainneet. Olkaamme onnellisia siitä että vihollisemme on niin raivoisa, irrationaalinen ja brutaali sillä muutoin emme olisi kasvaneet näin vahvoiksi.

Aurinkoista talvipäivää kaikille lukijoille, toivoo eläkkeelle siirtynyt Joulupukki :-)