Riston blogi

Riston blogi

Ihmisryöstö ja ihmiskauppa ovat rikoksia!!!

Ihmisryöstössä ihminen kaapataan ja hänen vapaus riistetään vastoin hänen tahtoaan. Ihmiskauppa on orjuuden moderni muoto, jossa rikolliset saavat taloudellista hyötyä ja uhri joutuu kärsimään epäinhimillisissä olosuhteissa.

Tasapainon edistämiseksi

Elokuu 2010Posted by Risto Hentunen Mon, August 09, 2010 20:02:46
Useat meistä winkkarilaisista (ja monet muutkin) ovat saaneet epäoikeudenmukaista tai epäinhimillistä kohtelua viranomaisrikollisten taholta. Tähän mennessä esille on tullut ainakin seuraavat rikokset ja toimet joissa viranomaiset ovat olleet osallisina:


Häirintä

Kotirauhan rikkominen

Laiton salakuuntelu

Kirjesalaisuuden rikkominen

Pankkisalaisuuden rikkominen

Vapauden riisto

Varastaminen

Ryöstely

Lahjonta

Kiristys

Myrkyttäminen

Kidutus

Virkavelvollisuuden laiminlyönti

Kirjoitusvirheet

Valehtelu

Rasismi

Syrjintä

Asiakirjojen väärentäminen

Median manipulointi

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan

jne. jne.


Tämän seurauksena tavalliset kansalaiset ovat kärsineet mittaamattomia henkisiä ja fyysisiä kärsimyksiä ja taloudelliset menetykset ovat olleet tähän mennessä satoja miljoonia euroja.


Kesäkuussa perustamani uusi nimetön valtio on saanut runsaasti uusia kansalaisia ja valtio on saanut joitakin nimiehdotuksiakin. Tärkeintä on kuitenkin kansalaisten identiteetti ja yksilönvapaus. Ne kaikki uudet kansalaiset jotka ovat päättäneet viettää aikaa alueella nimeltä suomi tai ne kansalaiset jotka ovat viranomaisten päätöksellä matkustusrajoitteistettu (vangittu) Euroopan Unionin alueelle voisimme kaikista näistä kokemista vääryyksistä huolimatta pyrkiä löytämään joka päivä mukavia asioita joita ympäristössämme on. Hyvien asioiden löytäminen, havaitseminen ja tiedostaminen ehkäisee katkeruutta, vihaa, aggressioita ja muita asioita joita ikävien asioiden kohtaaminen saattaa joissakin aiheuttaa.


Monet mukavat ja kivat asiat ovat sellaisia joihin emme tule kiinnittäneeksi huomiota koska pidämme niitä itsestään selvyyksinä. Pyrkikäämme jokainen kiinnittämään huomiota joka päivä ainakin viiteen sellaiseen asiaan joihin voimme olla tyytyväisiä. Ja silloinkin kun tulee vastaan ikävinä kokemiamme asioita, niin löytäkäämme niistä se mukava puoli, jokaisessa ikävimmässäkin asiassa sellainen kuitenkin on.


Kun seuraavan kerran saamme ylinopeussakot, niin kiittäkäämme olosuhteita ja väljiä ruuhkattomia teitä, jotka mahdollistivat sen että pystyimme liikkumaan ripeästi ja reippaasti. Kun autosta puhkeaa rengas kesken reissun, niin voimme halutessamme itse vaihtaa renkaan ja saada hetki hyötyliikuntaa ja paikat vetreytyy mukavasti pitkän ajomatkan lomassa.


Vaikka vesijohtovettä en suosittelekaan juotavaksi, niin suomessa voi useimmissa paikoissa kuitenkin pestä hampaat vesijohtovedellä ilman koleran tai muun vastaavan taudin riskiä.


Kun tulee sähkökatkos ja pakastin sulaa, niin vaikka menisi satakiloa hirvenlihaa piloille, niin ehkäpä kuitenkin jotkut perheessä ilahtuu siitä että kerrankin saa syödä jäätelöä niin paljon kuin haluaa.


Metsässä on runsaasti ilmaisia mustikoita ja kaikkea muutakin syötävää ja järvet pullollaan kaloja. Vaikka talvella sääolosuhteet ovatkin paremmin masokistille sopivia, niin suomen kesä on parhaimmillaan aivan loistava.


Jokainen meistä katselee maailmaa hiukan eri näkökulmasta ja toisille meistä jotkut asiat tuntuvat aivan välttämättömiltä kun taas jollekin sama asia on ehkä täysin merkityksetön. Nauttikaamme yksilöllisyydestä ja sen tuomasta erilaisuudesta ja mikä vieläkin tärkeämpää, suokaamme toisille vapaus nauttia heidän omasta yksilöllisyystään.


Sään kylmenemisestä huolimatta mustikkakkaista kesäpäivää kaikille :-)


Olen pahoillani harhaanjohtavan mielikuvan luomisesta

Elokuu 2010Posted by Risto Hentunen Sun, August 08, 2010 09:04:51

Ne teistä jotka lukevat vain blogiani, eivätkä ole nähneet minua marjametsässä, tyhjiä pulloja keräämässä, ruokajonossa, siwan päiväysvanhoja tuotteita etismässä tai sossun luukulla, niin luovat mielikuvia kirjoitusteni perusteella sekä sen perusteella mitä muut ihmiset puhuvat. Edellisestä kirjoituksestani osalle lukijoista on mainitsemani suuri seteli hotellissa hypännyt voimakkaasti esille vaikka ihan muu oli kirjoitukseni tarkoitus. Sain tuon kyseisen setelin hyvältä ystävältäni, yövyin hotellissa koska sain aikaisen aamuajan kiropraktikolle, joka sijaitsi toisessa kaupungissa. Kiropraktikko sai minut taas kerran pelastettua lähes konttausasennosta kävelemään takaisin pystyasentoon.

Olen tänä vuonna yöpynyt tuon yhden ainoan tuskallisen yön hotellissa eli en suinkaan vietä jatkuvaa hotellielämää suurien seteleiden kera. Penninvenytysharjoituksia joutuu joka kuukausi tekemään ja viime kuukausi oli ensimmäinen jolloin venytys onnistui riittävän hyvin ettei tarvinnut kokonaan ilman olla kuun lopusta kuten kaikkina aikaisempina on käynyt. Tässä kuva paljon yleisemmästä paikasta missä olen useammin vieraillut:

Vielä kerran anteeksi ajattelemattomuuteni ja kiitoksia kaikesta palautteesta. Sitä kun päästää irti sormistaan sen mitä päässä pyörii tai sanoo sen mitä sylki suuhun ilman riittävää eläytymistä kuulijan tai lukijan rooliin, niin kommunikaatio usein saa aikaan jotakin sellaistakin mitä ei ole tarkoittanut.

Asiasta ihan toiseen :-) Otin yhteyttä ilmatieteenlaitokseen ja matkailun edistämiskeskukseen seuraavan rakentavan ehdotuksen kera. Ilmatieteen laitoksen suosiollisella avustuksella suomeen voitaisiin joka vuosi ennustaa kuukauden mittainen lämmin sää, samanlainen kuin juuri nyt on meneillään.

Suomen hellekesää voitaisiin markkinoida ympäri maailmaa ja kaikista kylmistä maailman kolkista suomeen virtaisi kymmeniä miljoonia turisteja. Suomen talous saataisiin näin nousuun, tehdään suomesta matkailumaa ja turismista pääelinkeino.

Jos pelkkä idyllinen hellekesä ei vielä saa aikaan riittävää ryntäystä, niin extremempää lomaa varten olisi sellaisia kalliimpia erikoislomapaketteja, joissa ensin turistille lähetettäisiin ennen matkaa Juuni Laihun tekemä esittelyvideo ja sitten turistin tullessa lentokentälle, niin KRP:n pojat menisivät vastaan kentälle, ottaisivat passin pois ja telkeäisivät lentokentän matkaselliin.

Sieltä sitten matka jatkuisi mustalla maijalla vaikka Mikkelin, Kuopion tai Oulun vankilaan. Erikoisuutena muutaman päivän vesi- ja puurodietin jälkeen olisi näytösoikeudenkäynti, jossa turistin rahat vietäisiin sekä pankkitilit tyhjennettäisiin ja hänet tuomittaisiin epämääräiseksi ajaksi linnaan tekemään rekisterilaattoja tai katiskoja.

Lisäksi Ari Naapi tai joku muu KRP:n agenteista voisi kuulustella turisteja päivittäin. Hellekesä + vankilaelämyspaketti olisi takuuvarma kesän suosikki.

Nyt kun talvisin Korvatunturille virtaa turisteja Joulupukkia katsomaan, niin samalla heille voisi antaa esittelyvideon, jossa markkinoitaisiin tätä kesälomavaihtoehtoa ja taas ne turistit jotka tulevat ensimmäistä kertaa kesällä suomeen, niin heille voisi vankilassa näyttää 24h vuorokaudessa Korvatunturiesittelyvideota, niin se taas edesauttaisi talvimatkailua.

Tosi extreme lomailijoille olisi sellainen erikoispaketti, että he voisivat jäädä vankilaan odottamaan talvea ja Joulupukkia ja taas talvella tänne tulevat voitaisiin laittaa vankilaan odottamaan hellekesää. Riittävän pitkä vankilajakso aiheuttaisi sen että vankiloiden kynsileikkurien myynti kasvaisi entisestään. Hinnan voisi tuplata nykyisestä 5 eurosta vaikka 10 euroon. Vankiloiden kynsileikkurien laatu on hyvin korkata tasoa ja ne voisivat viedä Suomen maailman kartalle kuten Paavo Nurmi ja Nokia ovat tehneet.

Vapaus koittaa?

Elokuu 2010Posted by Risto Hentunen Tue, August 03, 2010 23:12:33
Kuulin tänään huhun, että minut vapautettu kaikista syytteistä. Ei savua ilman tulta ja tuo vapautettu sana pitää aika hyvin paikkansa. Omin sanoin kerrottuna tarina menee seuraavasti.


Yrittivät pitää hullua jännityksessä viimeiseen asti, eli viime viikon torstaina 29.07.2010 astuin juuri poliisiaseman ovesta sisään aikomuksena mennä ilmoittautumaan mahdollisesti viimeista kertaa koska matkustuskieltoni olisi päättymässä tällä erää heinäkuun lopussa. Juuri silloin asianajajani soitti minulle ja kertoi että viranomaiset aikovat jatkaa matkustuskieltoani syyskuun 2010 loppuun asti. Sanoin että eiköhän tätä ole jo jatkunut tarpeeksi, ei tästä enää mitään uusia elämyksiä saa irti. Niinpä sitten tehtiin päätös lähteä oikeuteen hakemaan oikeutta ja asianajaja lupasi soittaa pian takaisin.


Astuin poliisiaseman tiskille ilmoittautumaan kuten olen säännöllisesti useita kertoja viikossa tehnyt jo usean kuukauden ajan. Juuri asianajajalta saamani tiedon takia en ollut kovin yllättynyt siitä että poliisi antoi minulle tiedoksi matkustuskieltopaperin, joka osoittautuikin vähintäänkin hiukan omituiseksi. Matkustuskiellon ja syytteen nostamista koskevan määräajan pidentämisen ja matkustuskiellon jatkamisen lisäksi, se sisälsi tutkinnanjohtajan määräyksen joka oli 29.7.2010 jätetty Oulun käräjäoikeudelle, siinä oli seuraava lause: "Etsintäkuulutuksen voimassaoloaikaan jatketaan siten 30.9.2010 asti"


Asianajajani ilmoitti että perjantaina 30.7.2010 klo 14 asiani käsitellään Oulun käräjäoikeudessa, jossa hän puolustaa minua videoyhteyden kautta. Perjantaina klo 14:44 sain asianajajaltani soiton, jossa hän ilmoitti että matkustuskieltoni on nyt päättynyt.


Tänään tiistaina 3.8.2010 oli siitä merkityksellinen päivä ettei minun tarvinnut enää ilmoittautua poliisiasemalla. Kun eläintarhassa eläintä pidetään häkissä koko elämänsäajan, niin jos oletetaan ettei eläin muista mitään edellisistä elämistään, niin on syytä olettaa että hän saattaa kuvitella kaikkien lajitoveriensa viettävän samanlaista rajoitettua elämää. Hänellä ei ole tietoa tai kokemusta toisenlaisesta elämästä.


Vapaa liikkuminen oman valinnan mukaan tulisi olla jokaisen perusoikeus. Meitä kuitenkin koulutetaan jatkuvasti yhä enenevässä määrin pysymään kiltisti paikallaan. Vapaata liikkumisvapautta ei ole kenelläkään, joillakin on vapauksia hieman enemmän kuin toisilla.


Kerron juhannuksena tapahtuneen pienen esimerkin siitä miten rajusti meitä pyritään pitämään tiukassa kontrollissa ja impulsiivisuutta vähennetään tehokkain keinoin. Yövyin Scandic hotellissa ja ajattelin ottaa astetta paremman huoneen, kun hinta perushuoneeseen oli lähes olematon, molempien hintojen ollessa jonkun matkaa yli 100 euron.


Oli ilta ja tein huonevarauksen netin kautta muutaman kymmenen metrin päässä hotellilta. Ehkä tiedättekin, että suomessa useilla hotelleilla on ohjeistus kertoa asiakkaille että hotelli on täyteen buukattu ja vapaita huoneita ei ole jäljellä, sellaisissa tapauksissa kun asiakas tulee illalla myöhään ilman etukäteen tehtyä varausta.


Esitin varausnumeron respassa ja maksoin huoneen käteisellä 500 euron setelillä ja sain rahasta takaisin noin 300 euroa. Kun ihmettelin takaisin saamani rahan määrää, niin reseptionisti teki uuden laskkutoimituksen, valitteli yövuorojen tuomaa väsymystä ja ojensi 80 euroa lisää. Tarinan ensimmäinen opetus on se, että yhteen- ja vähennyslaskutaito on usein hyödyllinen ja asiakkaan on parempi tehdä laskutoimitus itse henkilökohtaisesti.


Heti saavuttamme huoneeseen silmiin pisti huoneen seinällä oleva taulu, jossa oli "fiksulta" kuulostava slogan "Stay smarter", jonka voisi ehkä suomentaa yövy järkevämmin.

Lisäksi taulusta kävi ilmi, että jos huonevarauksen olisi tehnyt vähintään kuukautta aiemmin, niin huonehinta olisikin ollut vain 55 Euroa. Siinä on melkoinen ero, kun vertaa siihen että ilman omaa tarkkaavaisuutta huone oliskin maksanut noin 200 euroa.


Nyt kun luin tuon "Stay smarter" tekstin, niin tulkitsinkin sen seuraavasti: "You fucking stupid customer, we will punish You because You don't know where You want to sleep at next month." Eli sama kiännettynä epäviralliselle itä-suomen kielelle:"Senkin hölömö, myö viijään siulta melekein kaikki jottei siulle jiä rahhoo ennee elämisseen kun oot tuommonen toope ettet tiiä kuukautta etukätteen että missee sillon ruppee ramasemmaan."


Onhan tuo tietenkin siinä mielessä aika tuottoisaa jos onnistutaan saamaan asiakkaalta 200 euroa aina 55 euron sijaan, mutta millainen mielikuva tuosta jää asiakkaalle. Osa meistä huomaa tuon juonen, mutta iso osa on kuin Pavlovin koirakokeen koe-eläimiä, jotka "oppivat" suunnittelemaan asiat kuukausia etukäteen.


Tee tänään se minkä voisit lykätä huomiseksi, on motto jonka noudattaminen on yhä kalliimpaa ja hankalampaa. Se kaikki aika ja vaiva mitä ihmiskunnalta menee siihen että merkkaillaan kalentereihin asioita pitkälle tulevaisuuteen, voitaisiin käyttää toisin. Saattaa olla joitakin asioita joita ei näennäisesti voi tehdä heti ja sen takia niitä lykätään jonnekin myöhäisempään ajankohtaan jonkin tekosyyn tai näennäisesti todellisen syyn varjolla.


Haastan teidät kaikki lukijat pieneen testiin. Pitäytykää viikon verran sopimasta ainuttakaan tapaamista, tehtävää, velvollisuutta, toivetta tai tekemistä mihinkään tulevaisuuden päivämäärään vaan sen sijaan tehkää jokainen eteen tuleva asia HETI. Jos se ei jostain syystä ole mahdollista tehdä heti (suom. siis useimmissa tapauksissa ei huvittaisi tehdä jotain heti), niin älkää täyttäkö kalenterianne tai mieltänne toteamuksella kuten ensiviikolla, myöhemmin, huomenna, sitten kun mulla on aikaa, sitten kun mulla on rahaa, sitten kun jotain muuta sellaista jne.


Kun seuraavan kerran menette esim. kampaajalle, hierontaan tai hammaslääkäriin tai viette autoa korjaamolle, niin teidän ei ole pakko hyväksyä teille tarjottua lukujärjestystä. Kieltäytykää, jos ette saa palvelua heti. Jos jokainen toimisi systemaattisesti samoin, niin terveydenhuollon jonot häviäisivät kokonaan ja metsiä säästyisi kun puita ei kaadettaisi niin paljon kalentereita varten.